Huid- & oedeemtherapie
 Jolien Bongers

Behandelingen - Acnetherapie

Veranderingen in de hormoonhuishouding zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. Ontstekingen en mee-eters (comedonen) zijn het gevolg van verhoogde talgafscheiding, bacteriën en toegenomen verhoorning van huidcellen in de talgklieren.

 

Behandeling

Het verwijderen van puistjes (pustels) en comedonen,zodat de ‘verstopping’ geen verdere reactie met de omliggende huid kan aangaan. Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd hoe minder snel de ‘verstoppingen’ terugkeren. Deze therapie kan eventueel worden gecombineerd met door de arts voorgeschreven medicament(en).    

 

Als aanvullende behandeling kan fruitzuur worden toegepast. Deze peeling gaat een reactie aan met de huidcellen, waardoor deze worden afgestoten. Door het dunner maken van de bovenste huidlaag is de kans kleiner dat de talgklier verstopt raakt. Acne littekens en verkleuringen kunnen door de fruitzuren minder zichtbaar worden gemaakt.

 

In de praktijk zijn producten verkrijgbaar die specifiek voor de acne huid geschikt zijn.

 

Wanneer de acne huid niet meer actief is biedt ook camouflagetherapie een oplossing bij het vervagen van littekentjes en roodbruine huidverkleuringen. Verdere informatie: Camouflagetherapie.

 * Â 

Huid - & Oedeemtherapie Jolien Bongers
Bossestraat 6
5374 HT  SCHAIJK
info@huidtherapiebongers.nl
www.huidtherapiebongers.nl

Welkom

Huidtherapie

Behandelingen

Vergoedingen

Algemene voorwaarden

Contact

Links